Spanien dominerar Georgien med 7-1: Unga talanger glänser i kvalet till Euro 2024

Spanien bar sina ikoniska röda och gyllene Spanien fotbollströjor när de krossade Georgien med 7-1 i en chockartad kvalmatch till Euro 2024 igår. Spanien visade upp ett formidabelt anfallsspel och Morata stod för ett magnifikt hattrick. Kvällens verkliga stjärna var dock det 16-åriga underbarnet Ammar, som slog ett antal rekord i sin debutmatch för landslaget och nu pekas ut som Spaniens fotbollshopp som kan bli den nya Lionel Messi i framtiden.

Från början av matchen inledde Spanien ett rasande anfall, tog kontroll över spelet och satte konstant press på det georgiska försvaret. I den 22:a minuten gjorde Morata mål på nick, och med hjälp av Olmos precisa inlägg från vänsterkanten tog Spanien ledningen med 1-0. Moratas mål var hans tredje i årets EM-kval och befäste hans status som en av de bästa målskyttarna.

Bara fem minuter senare utökade Spanien sin ledning ännu en gång när Georgiens Kvirkeviliya oavsiktligt ställde sig i ett rensningsförsök och skickade bollen i eget mål. Misstaget innebar att Georgien låg under med 0-2.
Spanien gjorde mål igen i den 38:e minuten när Olmos skott från vänsterkanten av straffområdet gick in i det nedre högra hörnet av målet. Spanien ledde med 3-0.

Två minuter senare fullbordade Morata sitt hattrick i första halvlek. Han fick en precis passning från Fabian Luis i straffområdet och tryckte in bollen i mål. I slutet av den första halvleken fastställde Spanien segern. De spelade en effektiv och flytande kombination på den offensiva sidan och skapade problem för det georgiska försvaret. Georgien, å andra sidan, såg impotenta och frustrerade ut och hotade knappt Spaniens målvakt De Gea.

Spanien saktade inte ner sitt anfallstempo i början av andra halvlek och fortsatte att försöka utöka sin ledning. I den 49:e minuten gjorde Georgien ett mål när Chakvetadze svängde in ett vänsterskott från strax utanför boxen för att minska underläget till 1-4.

Målet fick dock inte Spanien på fall och de återtog snabbt sin dominans. Morata gjorde ytterligare ett hattrick i den 65:e minuten när han tog sig in framför målvakten i straffområdet och pumpade iväg ett skott som rullade in under målvaktens ben. Spanien ledde med 5-1.

Spanien gjorde mål igen i den 68:e minuten när Nico Williams fick en passning från Olmo i straffområdet och enkelt tryckte in bollen i mål. Spanien ledde med 6-1.

I den 74:e minuten gjorde Spanien matchens sista mål när Yamal fick en passning från Fabian Luis i straffområdet och tryckte in bollen till 7-1. Det var Yamals första mål för Spanien den här säsongen och han blev historisk som den yngste målskytten i det spanska landslagets historia, 16 år och 57 dagar gammal.

I och med slutsignalen gick Spanien upp på andra plats i grupp A efter 7-1 mot Georgien. Sex olika spelare gjorde mål för Spanien i en match som också gav dem den största målskillnaden i en kvalmatch till Europa 2024.

Georgien å andra sidan hade bara ett skott på mål och ett mål när Spaniens anfall överväldigade deras försvar Det är värt att notera att stjärnskottet Amar, som bara är 16 år gammal, också gjorde sitt debutmål och lämnade fansen exalterade över framtiden för spansk fotboll. Om du också är ett fan kan du köpa fotbollströja barn och titta på de framtida matcherna!